Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Pozvánka na prednášku Úlomky poznania

Pracovníci Národopisného múzea v Liptovskom Hrádku sa na Vás obracajú s pozvánkou, ktorou chcú osloviť predovšetkým aktívnych seniorov žijúcich v našej obci a organizovaných v kluboch seniorov.

V utorok 18. februára 2020 sa v priestoroch Národopisného múzea v Liptovskom Hrádku uskutoční prvá prednáška z celoročného vzdelávacieho cyklu „Úlomky poznania„, ktorá bude venovaná životu a dielu Ing. Juraja Martinku.

Tento človek niekoľko desaťročí svojho života prežil v meste Liptovský Hrádok. Zaslúžil sa o rozvoj regiónu v rôznych oblastiach spoločenského života ako aj v profesijnej sfére, no jeho meno je i napriek tomu málo frekventované.

Na prednášku sa treba vopred objednať. V prípade veľkého záujmu je možné dohodnúť sa aj na inom termíne prednášky. Viac informácií je uvedených v priloženom plagáte.

Okrem spomínanej prednášky Vám Národopisné múzeum v Liptovskom Hrádku dáva do pozornosti:

– výstavu venovanú školstvu v Liptove na prelome 19. a 20. storočia s názvom „Obecná škola„, ktorá prebieha v termíne od 4. 2. 2020 do 30. 4. 2020
– stálu expozíciu venovanú histórii mesta Liptovský Hrádok, v rámci ktorej môžete vidieť aj zbierkové predmety pochádzajúce od Ing. Juraja Martinku

Srdečne Vás pozývame a tešíme sa na Vás.

S pozdravom pracovníci Národopisného múzea v Liptovskom Hrádku.