Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Nižná Boca podporí omamu zo Zborova

Nedávno bola obec oslovená spoločnosťou BRIMO s ponukou na spoluprácu – výmenou za jednoduchý odkaz na ich stránku spoločnosť ponúkala ochranné rúška, kancelársky papier alebo rozkladací stan. Vzhľadom na situáciu sme sa na obecnom úrade rozhodli pomôcť nasmerovať tam, kde je skutočne potrebná. Preto nás teší, že výrobca BRIMO predajný stánok nás nezištne podporí a v mene obce Nižná Boca daruje kancelársky papier pani Alexandre Giňovej zo Zborova.

Alexandra Giňová má 33 rokov, hypotéku, malý domček s ústredným kúrením, dve dcéry, stálu prácu a vodičský preukaz. Jej domovom je jedna z najväčších rómskych osád na Slovensku – Zborov. V občianskom združení Cesta von sa ako omama venuje vzdelávaniu rómskych žien, no najmä ich malých detí. O svojich skúsenostiach hovorila na TEDxBratislava a rôznych konferenciách, v jej dome ju už navštívili novinári, vedci z Oxfordu, ale aj prezidentka Slovenskej republiky.

Počas rozhovoru nám pani Giňová povedala, že v súčasnosti by okrem oblečenia pre deti potrebovali najmä kancelársky papier na prefocovanie školských materiálov. Aj preto sme neváhali a pomoc od spoločnosti BRIMO sme nasmerovali práve do Zborova.

Viac o práci pani Giňovej sa dozviete v rozhovore pre Denník N a z nasledujúceho videa: