Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Vyhodnotenie: Zahájenie letných prázdnin 2016

Prvá prázdninová sobota sa v Nižnej Boci niesla v znamení Indiánskeho dobrodružstva. Deti sa rozdelili do družstiev a každé dostalo tričko na vyfarbenie a indiánske ozdobenie, aby sa stali skutočnými Indiánmi. Okrem maľovania a maskovania tričiek a tváre si vyrábali tomahavky, čelenky s pierkami, strieľali zo vzduchovky a šípmi z lukov, učili sa rozpoznávať pôdu pod nohami so zaviazanými očami, skákali vo vreci, chodili na chodúľoch, vyberali bylinky vhodné na uvarenie čaju, Jurko Settey im pripravil zlaňovanie lanovkou, vyberali vajíčka z hniezda a ryžovali zlato v miestnom potôčku.

Po absolvovaní všetkých disciplín ich čakal chutný guláš od poľovníkov a sladká odmena za účasť na podujatí. Hasiči z Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Hrádku deťom pripravili prekvapenie vo forme peny, v ktorej sa deti s radosťou vyváľali. Julka Polóniová upiekla tortu, ktorú deti začali vyjedať ešte pred jej rozkrojením – bola veľmi chutná a krásne farebná ako indiánsky totem.

Na záver dňa sme spoločne zapálili Svätojánsku vatru, aby sme mohli do ohňa hodiť všetky negatívne myšlienky. Prežili sme spolu krásne popoludnie plné radosti a detského smiechu, za čo srdečne ďakujem všetkým, ktorí sa na organizácii a realizácii tohto podujatia podieľali, predovšetkým p. Jánovi Petrášovi a spoločnosti PPC TEAM plus s.r.o. za sponzorský príspevok na tričká pre deti.

Mgr. Silvia Skusilová
starostka Nižnej Boce

Fotogaléria

[lsvr_gallery_cpt gallery=“2942″ items_per_row=“5″ masonry=“yes“ click_action=“lightbox“]